Rólunk

közel

270 millió liter

felhasznált tej évente

Az Alföldi Tej

Az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. 2003. április 30-án 23 taggal, 6,7 millió forint jegyzett tőkével és 85 millió liter tejtermelő kapacitással alakult meg Hajdú-Bihar megyében, debreceni központtal.

Az elmúlt közel 20 év alatt az Alföldi Tej Kft.  kiemelkedő résztvevőjévé vált a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak. A vállalat a Nyugat-Európában hagyományosan jól működő szövetkezeti modellt követi, azaz termékeit közvetlenül a magyar tejtermelő tulajdonosaitól érkező, minősági alapanyagból készíti. A két üzemben együttesen éves szinten közel 270 millió liter tejet használ fel. Ezt a nyers tej mennyiséget jelenleg 69 tejtermelő tulajdonos biztosítja a vállalat számára. A vállalat elsődleges célja, hogy széles és megbízható termékválasztékot nyújtson kereskedelmi partnerei és a fogyasztói számára.

KÉT ÜZEM –
EGY VÁLLALAT

Az Alföldi Tej Kft. két tejipari üzemmel rendelkezik – Székesfehérvár és Debrecen – ahol, több mint 700 magyar munkavállalónak biztosít stabil munkahelyet és tervezhető karrierlehetőséget.

A portfólió jelentős részét székesfehérvári üzemben kerül legyártásra. Az UHT tej gyártása jelentős tejmennyiséget vesz fel, hiszen a tavalyi év során 88 millió liter tejet került feldolgozásra ezen a gyártósoron. Az UHT, ESL tej és az ízesített tejek gyártása mellett Székesfehérváron készülnek a poharas termékek: a magyar konyha hagyományait adó tejföl, illetve a kefir, natúr és ízesített joghurtok. Emellett a tejszíngyártás is Székesfehérváron található meg. A jelenlegi központtól 309 km-re lévő Debrecenben a hagyományos értékkel bíró rögös túrógyártás zajlik. Emellett a 4,8 milliárd forintos állami támogatással megvalósult és 2018-ban átadott sajtüzem is Debrecenben található, ahol a magyar fogyasztók körében kedvelt, prémium minőségű trappista sajt készül. A csúcstechnológiával rendelkező porító üzemben édes-, és ásványianyaggal csökkentett savóporokat, illetve tejporokat állítunk elő. Ezek számtalan élelmiszer alapanyagát adják, így fontos piacokat tudunk megcélozni.

MÁRKÁINK

A portfólió nagy része két fő márka – Magyar Tej és Riska – alá tagozódik be.
Az évek során magas márkaismertségre szert tevő Magyar Tej és Riska márkához tartozó termékcsaládokkal maximálisan kiszolgálja a magyar fogyasztók igényeit.

A Magyar Tej termékcsaláddal alapelve, hogy az alapanyagtól a késztermékig az egész folyamat Magyarországon zajlik. A márka által képviselt magas minőséget több szakmai elismerés is alátámasztja, hiszen többször Superbrands díjazott, emellett több terméke is elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat. A vállalat a jövőben további fejlesztéseket tervez, hogy fogyasztói igényeit maximálisan kielégítse. A vállalat kiemelt figyelmet fordít az ételintoleranciában szenvedő fogyasztóira is, így a Riska márka alatt széles laktózmentes portfóliót alakított ki.